MEISTÄ

Lauri & Niina

Me ollaan kaksi reissaajaa pohjois-Suomesta ja vietettiin reilu vuosi pakumatkalla ympäri Eurooppaa.

Tapasimme toisemme 2017. Molemmista tuntui, että jonkun nykyisessä elämässä täytyi muuttua. Oravanpyörä, helppo kahdeksasta neljään -elämä ei vain sopinut meille. Intuitio iski, ja hetken mielijohteesta oltiinkin jo lopettamassa töitämme ja muuttamassa ensimmäiseen yhteiseen kotiimme – pakuumme.

Liikkuva elämäntyyli tuntui meistä luonnolliselta. Ympäri upeita maita ja mantuja ajelu, uusien ihmisten tapaaminen ja kaikkien näiden muistojen ja kokemuksien kerääminen olivat tärkeitä asioita meidän pakuelämässä. Päästiinpä testaamaan myös tuoretta parisuhdettamme ihan kunnolla ja opittiin paljon niin toisistamme kuin itsestämmekin.

Kanttiwagon

Meidän paku on -99 VW Transporter, joka rakennettiin itse liikkuvaksi kodiksi. Alunperin olimme hankkineet pakun vain viikonloppureissuja varten, joten rakennettiin se sen mukaisella budjetilla. Oli tarpeeksi, että pakussa saattoi nukkua ja kokata, joten vähällä rahalla ja melko ronskilla ilmeellä pärjättiin ihan koko vuosi. Reissussa tapaamamme ystävät nimesivät pakumme Kanttiwagoniksi.

meidän nimi

Kantti tulee luonnollisesti suomenkielen sanasta, joka tarkoittaa rohkeutta. On kanttia tehdä asiaa, joka jännittää ja poikkeaa tavallisesta. Halutaan elää tuon sanan mukaista elämää eikä juurtua tavallisuuteen. Kantti tarkoittaa myös taloa, rakennusta Vihannissa, josta Niina on kotoisin. Advanture sen sijaan juontuu sanasta adventure, eli seikkailu. Muunnos advanture ei ole kirjoitusvirhe, vaan siihen on heitetty sekaan sana van, eli pakettiauto.

Eurotrip 2018

0
Kuukautta
0
Maata
0
kilometriä

Mitä me nyt tehdään?

Vuosi pakussa on nyt ohi ja ollaan edelleen vähän harmissamme siitä. Meillä oli muutama hyvä syy päättää reissailu tässä vaiheessa ja ottaa aikaa opiskeluun, talon hoitoon. Suunnitellaan yhdessä mitä unelmaa aletaan seuraavaksi tavoittelemaan. Laurin talo ja sen vuokralaiset tarvitsevat meitä, joten täällä on paljon tehtävää. Pakuelämä kuitenkin jätti meihin jäljen emmekä todellakaan ole jättämässä pakuilua pois elämästämme. Paku on edelleen reissukunnossa ja se saa seuraavaksi viedä meidät Norjaan! 

Haluatko laittaa meille viestiä?

Meille saa laittaa sähköpostia osoitteeseen kanttiadvanture(at)gmail.com. 

TARINAT

Matkapäiväkirjat ja muita juttuja

Tähän ei osattu varautua pakumatkalla

Kaasuongelma! Kantapään kautta opittiin kaasupulloista ja niiden täytöstä Euroopassa. Jostain syystä tästä asiasta emme olleet hoksanneet ottaa selvää ennen reissun alkua, vaan kohtasimme ongelman urheasti.   Kolmen kuukauden reissailun jälkeen…

Matkapäiväkirja Puola

4.– 16.9.  Travel Diary from Poland, in English below Puolan raja lähestyy. Odotetaan näkevämme rynnäkkökiväärimiehiä, pidetään rahat piilossa ja näytetään tavallisilta. Haha, kuinka meitä oltiinkaan varoiteltu Puolan tullista aivan turhaan. Vain…

Matkapäiväkirja Baltia

7.8.–30.8.2018 Kun vihdoin oltiin nähty tarpeeksi sukulaisia ja ystäviä Suomessa, hankittiin lauttalippu rapakon yli Tallinnaan. Vaikka Tallinnassakin varmasti olisi ollut paljon nähtävää, meillä oli keksitty hoppu kohti ensimmäistä yöpaikkaamme.  …