MEISTÄ

Lauri & Niina

Me ollaan kaksi reissaajaa pohjois-Suomesta ja vietettiin reilu vuosi pakumatkalla ympäri Eurooppaa.

Tapasimme toisemme 2017. Molemmista tuntui, että jonkun nykyisessä elämässä täytyi muuttua. Oravanpyörä, helppo kahdeksasta neljään -elämä ei vain sopinut meille. Intuitio iski, ja hetken mielijohteesta oltiinkin jo lopettamassa töitämme ja muuttamassa ensimmäiseen yhteiseen kotiimme – pakuumme.

Liikkuva elämäntyyli tuntui meistä luonnolliselta. Ympäri upeita maita ja mantuja ajelu, uusien ihmisten tapaaminen ja kaikkien näiden muistojen ja kokemuksien kerääminen olivat tärkeitä asioita meidän pakuelämässä. Päästiinpä testaamaan myös tuoretta parisuhdettamme ihan kunnolla ja opittiin paljon niin toisistamme kuin itsestämmekin.

Kanttiwagon

Meidän paku on -99 VW Transporter, joka rakennettiin itse liikkuvaksi kodiksi. Alunperin olimme hankkineet pakun vain viikonloppureissuja varten, joten rakennettiin se sen mukaisella budjetilla. Oli tarpeeksi, että pakussa saattoi nukkua ja kokata, joten vähällä rahalla ja melko ronskilla ilmeellä pärjättiin ihan koko vuosi. Reissussa tapaamamme ystävät nimesivät pakumme Kanttiwagoniksi.

meidän nimi

Kantti tulee luonnollisesti suomenkielen sanasta, joka tarkoittaa rohkeutta. On kanttia tehdä asiaa, joka jännittää ja poikkeaa tavallisesta. Halutaan elää tuon sanan mukaista elämää eikä juurtua tavallisuuteen. Kantti tarkoittaa myös taloa, rakennusta Vihannissa, josta Niina on kotoisin. Advanture sen sijaan juontuu sanasta adventure, eli seikkailu. Muunnos advanture ei ole kirjoitusvirhe, vaan siihen on heitetty sekaan sana van, eli pakettiauto.

Eurotrip 2018

0
Kuukautta
0
Maata
0
kilometriä

Mitä me nyt tehdään?

Vuosi pakussa on nyt ohi ja ollaan edelleen vähän harmissamme siitä. Meillä oli muutama hyvä syy päättää reissailu tässä vaiheessa ja ottaa aikaa opiskeluun, töiden tekoon ja talon hoitoon. Suunnitellaan yhdessä mitä unelmaa aletaan seuraavaksi tavoittelemaan. Laurin talo ja sen vuokralaiset tarvitsevat meitä ja täällä on paljon puuhasteltavaa. Pakuelämä kuitenkin jätti meihin jäljen emmekä todellakaan ole jättämässä pakuilua ja reissailua pois elämästämme. Kanttiwagon on edelleen reissukunnossa ja se saa viedä meidät patikkareiteille Suomeen ja kesällä mahdollisuuksien mukaan Norjaan. Vinkkaappa meille hyviä paikkoja!

Haluatko laittaa meille viestiä?

Meille saa laittaa sähköpostia osoitteeseen kanttiadvanture(at)gmail.com. 

TARINAT

Matkapäiväkirjat ja muita juttuja
kanttiadvanture_pakumatka_gibraltar-6

Matkapäiväkirja Gibraltar

Ensimmäistä kertaa koko reissun aikana meiltä pyydettiin passeja. Rajalla oleva ystävällinen brittiaksentilla puhuva mies vilkaisi ne nopeasti, kuikkasi kuskin penkin takaa verhon ohi taakse ja päästi meidät ihmettelemään tätä Britanian…
kanttiadvanture_portugali_quarteira

Matkapäiväkirja Portugali

Portugali on uskomattoman upea maa pakureissailuun. Me näimme reissun aikana koko pitkän rannikon, mutta nähtävää sisämaahan jäi vielä paljon. Ensimmäinen yö Portugalissa oli ikimuistoinen. Olimme bonganneet upean rantapaikan Park4nightista. Kuvassa…
kanttiadvanture_espanja_blogi

Matkapäiväkirja Espanja

Pakumatkalla Pohjois-Espanjan halki. Espanjassahan on lämmin. Siihen me lohduttauduttiin. Oltiin vietetty jo useampi viikko vähän kurjemmissa keleissä ja mielialat alkoi olla sen mukaiset. Aurinko odottaa, ajateltiin. Ensimmäinen pysähdyksemme Espanjan puolella…