Matkapäiväkirja Suomi

Matkapäiväkirja Suomi

16.7. – 7.8.2018

Muutama viikko matkustelua takana päin. Ei tunnu siltä että oltaisiin vietetty jo niin monta päivää tien päällä, mutta ollaan nähty Suomesta paljon. Ollaan matkusteltu hitaasti ja vailla päämäärää, vain fiilistellen miltä pakuelämä alkaa tuntua.

Reissumme alkoi Rovaniemeltä 16. heinäkuuta. Matkasimme Suomen läpi pitkälti sukulaisilla vieraillen. Ollaan molemmat aika huonoja pitämään yhteyttä läheisiimme, joten oli hyvä tekosyy käydä moikkaamassa kaikkia. Tai ei nyt tietenkään päästy moikkaamaan ihan kaikkia, mutta monia kuitenkin.

Suomessa on paljon nähtävää. Meillä on tosi upea maa, jossa on paljon kuvauksellisia paikkoja. Hassua miten omakin kotimaa on jäänyt niin huonolle reissailulle ja silti ollaan tähtäämässä vielä kauemmas. Aina sitä on liian kiireinen pysähtymään. Jopa omalla kotimatkalla on paikkoja, joita olemme aina osoitelleet: ”Tuolla täytyy joskus käydä”. Nyt oli aika sille. Toki paljon jätettiin vielä myöhemmällekin.

Upea Koli

Koli oli yksi suosikkipaikoistamme. Päädyttiin Kolille iltamyöhään ja ajateltiin ottaa vain pieni iltakävely. Kävely vähän venähti ja pian löysimme itsemme odottamasta auringonnousua. Tuo hetki oli varmaan se, minkä vuoksi innostuimme valokuvaamisesta. Oli hienoa tallentaa kameralle edes pieni osa siitä tunnelmasta, joka ennen aamu viittä vallitsi ympärillämme.

Tapasimme Kolilla Tommin ja Rikun, kaksi mahtavaa valokuvaajatyyppiä. Saimme kutsun Turkuun.

 

Kitee

Vietimme Kiteen mökillä lähes viikon. Olimme ajatelleet olla siellä vain pari päivää, mutta paikka oli niin upea, että melkein halusimme jäädä sinne asumaan. Järvi, jonka rannassa Laurin sukulaisten mökki oli, oli syvä ja kirkasvetinen. Kiteellä valvoimme kuunpimennystä, taistelimme ampiaisia vastaan ja pelkäsimme hen… kameramme puolesta aallokkoisella venereissulla.

Rauma

Ajoimme Kiteeltä lähes yhdeltä istumalta aivan toiselle puolelle Suomea. Raumalle päästyämme, koko kaupunki oli myrskyn runtelema. Vain hetkeä meitä ennen sade oli piiskannut oksat irti puista ja vesi oli täyttänyt alikulut niin, että porukka seilasi siellä kumiveneillä. Nyt aurinko paistoi ja niin paistoi koko seuraavan päivän. Vasta meidän lähdettyämme myrsky oli palannut. Mieletön mäihä!

kanttiadvanture rauma

Mynämäki ja Turku

Vietettiin mukava päivä Niinan pienen kummipojan ja hänen perheensä kanssa. He esittelivät meille paikallisen järven, jonka rannassa lämmitettiin yleistä saunaa. Innostuimme saunasta niin kovasti, että jäimme paikalle saunomaan ja uimaan. Saunan ympärille oli kehittynyt ihana yhteisö, johon meidät otettiin lämmöllä vastaan. Saunaa kuulemma lämmitettiin ahkerasti ja siitä sekä järvestä pidettiin hyvää huolta.

Seuraavana päivänä napattiin vielä jätskit kummipojan kanssa ennen kun jatkoimme matkaa Turkuun, jossa tapasimme Tommin ja Rikun. Kävimme tutustumassa Ruissalon kuvauspaikoille, näimme peuroja ja illalla nypimme punkkeja vaatteistamme.

Sauna

Aloimme olla taas saunan tarpeessa. Olimme lähtiessä varmoja, että sitä tulisimme kaipaamaan Eurooppaa kiertäessämme kovasti. Sen mukaan ottaminen oli kuitenkin ollut vähän hullu ajatus, mutta nyt kun olimme suuntaamassa pois Suomesta, päätimme olla tarpeeksi hulluja suomalaisia ja tilata telttasaunan.

Odottelimme teltan saapuvaksi Karkkilaan Niinan serkun luokse. Pääsimme testaamaan löylyjä, maistelemaan Karkkilan omaa karamellimarinoitua pihviä ja remppailemaan vähän pakua ennen kuin olimme valmiit jatkamaan matkaa. Pari päivää vietimme Helsingissä kavereita moikkaillen ennen kuin nappasimme liput Tallinnan lautalle.

 


In english:

Travel diary from Finland 


16.7. – 7.8.2018

Few weeks of traveling behind. It doesn’t really feel like so many days on the road, but we have been seeing a lot in Finland. We’ve been traveling really slowly and just driving aimlessly. Getting used to the idea of actually being on the road.

Our roadtrip started from Rovaniemi on 16th of July. We traveled through Finland mostly visiting relatives and stopping by all those places we would normally just drive past. There’s a lot to see in own country, but usually we’re just too busy going home.

Koli National Park was really beautiful and our little evening walk ended up to be a tough hike trough all of the hills and waiting for the sunrise on the most highest spot. While watching sunrise, we also met two photographers from Åbo who invited us to see their shooting locations if we end up near by.

From Koli we drove to Kitee to spend few nights in a cabin on an island with relatives. We watched lunar eclipse, fought bees and scared for our lives (or at least for our expensive new camera) on a boat ride.

Kanttiadvanture Kiteellä järvimaisemissa

After those lazy days, we traveled straight through to other side of Finland. In Rauma we saw damages of a strong storm. So far we hadn’t seen a single drop of rain and it was sunny there when we arrived, so it was a bit weird to see tunnels full of water and branches all over roads. Next night was calm, but right after we left, the storm was back. Missed it, lucky us!

Next stop was Mynämäki near Åbo. We spend one day with Niina’s god son and his family. In the evening it was so nice to have a good sauna and have a swim in a pure lake. Next day after enjoying ice creams in the center together, we continued to Åbo. There we actually met those two guys from Koli and went together to see deer in Ruissalo. Beware of tics there, Lauri caught one on his leg and we found another from his trousers. In Finland there’s been a lot of talk about tics and how much diseases they carry. No panic, we got it off and Lauri is feeling fine.

In this point we were in need of sauna again. It really is something that we were sure we would miss a lot in Europe. We left home without a sauna, even though we were thinking about getting a sauna tent. Now we knew we would continue our journey, so we made a decision.

We bought a sauna tent. After testing it, we were ready to move on. We spent couple days in Helsink and got on a ferry to Tallinn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

five + 13 =